sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ohhoh, onpas päivittely unohtunut!

Ollaan kyllä treenattu edellisen postauksen jälkeen agilityä Uman kanssa ja Demin kanssa tokoitu, en oo vaan jaksanu kirjata ylös mitään. Aika vähiin on tosin tokoilu jäänyt, on niin paljon kaikkea muuta; on keskitytty nyt pihalla olemiseen. Pääsi Demikin testaamaan agia kun viime torstaina kävin hallilla omatoimivuorolla treenaamassa, ja toimihan se kuin ajatus <3 Rimat pidettiin samassa kuin Umalla, 30cm.

Mut tänään Rautiaisen Katja piti meille koulutusta Hirvijärven leirikeskuksella (Karttulan kennelkerho järjesti). Sanoin alkuun, että neuvoja tarvitaan erityisesti kaukoihin ja luoksetulon pysäytykseen.

Luoksetulon pysäytys:
- ei kiertämällä, hiimailee, ei ota kunnon vauhtia mutta ei myöskään tee "lukkojarrutusta". Eli siis toinen pitää kiinni, lähden kävelemään poispäin, ja kutsun "tänne" ja katson olan yli, milloin kohtuu lähellä, käännyn ja teen käsimerkin (heitän samalla pallon koiran yli, terävä liike). Sitä treenataan, ja alan pidentämään matkaa, etten käskytä enää niin lähellä.
- Seisomisesta "seuraa", pilkotaan siis liike useampaan osaan. Vaikka alkuun avustusta jos ei muuten tajua. Mahd. pian silti käsiavusiat yms. pois

Sivulle tulo:
- käsky "seuraa", mutta ennen kuin koira ehtii istua, pakitan ja koirakin niin, että koiran pitää tulla oikeelle kohdalle. Tällä siis yritetään saada pois sitä, että jää "puoliväliin".

Kaukot:
- Back to square one.... :P Maahanmeno kuulemma ihan kauhee (onhan se hiiiiiidaaaaassss) Nopeita maahanmenoja seisomisesta, istumisesta... eri paikoissa. Makkaralla pyörittelyä, nopeasti käsky ja palkka vain jos NOPEA (hissi, ei niin että ensin perä ja sitten pikkuhiljaa kyynärät maahan) Lelullakin silloin tällöin mutta ei pääpalkka, koska vaanii, ja silloin hidastuu.
- Ei alkuasetelmaa.
- Kakeja ilman käsimerkkejä, alkuun lähempänä, välillä kauempana, toisinaan mennään tosi pitkään matkaan (15-20-25m). Tässäkin pääasiassa palkkana makkaran heitto koiran taakse, harvemmin pallo. Ei tällä hetkellä nyt ainakaan takapalkkaa (kyttää sitä, ainakin kun kyseessä pallo)

Varmaan näitäkin tärkeämpiä ois se treenatessa, että koira on oikeessa mielentilassa. On tärkeää, että koira tekee teknisesti oikein, mutta silti sen pitää tehdä innokkaasti. Eli siis alkuvirittely tärkeää. Ei silti anneta säälipalkkaa ;)

Viikon päästä lauantaina ois jälleen Katjan toko, sit kai pitäis pärjätä omillaan taas hetki. Huomenna lähetään Uman kanssa aksaamaan, kun on vapaapäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti