perjantai 14. kesäkuuta 2013

Uma Kuopion KV-näyttelyssä ja Demi tutustuu lampaisiin

25.5.2013 Uma kävi pyörähtämässä näyttelykehässä. Sen kanssa on äärimmäisen helppoa liikkua väenpaljoudessa, kun se ei toisista koirista välitä, eikä paljon korvaansa lotkauta jos vieressä joku ärrimurinoitsee. Ihana Mari handlasi Uman kehässä, ja niillähän menikin oikein nätisti :) Umalle NUK EH4 seuraavalla arvostelulla: "Very light feminine head. Parallell front. Correct bite. Level strong back. Close hocks. Little bit open elbow." Tuomarina Lokodi Zsolt, Romania. Kun vertasi Umaa muihin kanssakilpailijoihin, niin onhan se aika rimpula (vaikka karvaa olikin hyvin niin ei näyttänyt edes kovin hoikalle.) Ajatuksissa olisi antaa neitokaisen vähän kehittyä, kerätä massaa (ei läskiä, se on kuitenkin pääasiassa mulle agikoira) ja jos syksymmällä kattelis uudestaan.

Uman kanssa ois tarkoitus startata jokunen startti heinäkuun aikaan agikisoissa, tässä kuussa on mennyt viikonloput muissa kuin koirahommissa.

Demi on päässyt tällä viikolla parina aamuna tutustumaan lampaisiin tuttavan luona. Lähinnä ollaan tutkailtu kauempaa kun talon koira hakee lampaat pellolta lampolaan ja auteltu lampolan hommissa, jossa Demi on kulkenut hihnassa minun perässä ja totutellut hajuihin ja suureen lammaslaumaan. Eka päivänä meinas mennä haukkumiseksi, kun sitä varmaan vähän jännitti iso lauma. Ja lampolassakin kun yhtäkkiä liikahtivat, niin meinas haukkua. Siitä piti sitten kieltää. Ankkoja paimennettiin hihnassa, en luottanut kun siinä oli kaikki kanat, kukot ja ankat irtaallaan pihassa, ettei mene jahtaamiseksi. Mutta rauhassa se niitä minun kanssa siirteli, eikä merkkiäkään pahoista ajatuksista ;) en nyt tiiä tajusko oikeesti homman nimeä, mutta se nähhään kunhan mennään uudelleen joskus ehkä ensi viikolla. Tarkoituksena ei oo kisata lajissa, mut jos omaksi huviksi ja koiran mielen virkistykseksi käytäisiin, kun on vain muutama kilometri sinne. Hölmö minä kun en oo aiemmin saanut aikaiseksi mentyä!

Tokoa treenataan...joskus.

Edit. Kuvia näyttelyistä Tuiren galleriassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti