maanantai 14. marraskuuta 2011

Häiriötreeniä pienelle ja alokasta (ja vähän muutakin) isommalle

Treenattiin eilen Demin kanssa jääviä. Liikkeestä maahanmenossa jäi joka ikinen kerta seisomaan. Jos otin maahanmenon erikseen, niin teki. Olin ihan ihmeissäni, että mitä ihmettä se oikein nyt keksii outouksia, mutta tänään kun treenattiin muiden kanssa, niin jäävät ihan oikein... Ei vaan tainnut eilen kiinnostaa ;)
Demin juoksujen takia treenailtiin tänään muiden jälkeen, jolloin seuraamista (yllättäen!), jossa hieman kontakti tipahteli, ehkä olisi pitänyt palkata lelulla ja innostaa enemmän? Teimme normiseuraamisen lisäksi hidasta käyntiä ja käännöksiä koiraan päin, nätisti käyttää peräpäätään. Pysähdyksissä meinaa tulla liian eteen, pitää varmaan palkata vähän taaemmas.
Liikkeestä seisominen ja maahanmeno meni hyvin.
Luoksetulo ok, vauhtia tarvitsisin edelleen lisää. Jos lähden lelun kanssa, tulee laukalla, muulloin ravilla. Mutta siirtyminen edestä sivulle nätisti.
Este hyvin, mutta peruasento lopussa edelleen vino. En tiedä, oonko sitten tehnyt huomaamattani aina ennen jonkun kehoavun siinä, kun ennen teki suoremmin. Mut siis lähtee hypylle hyvin, ei tule estelinjan yli takaisin ja pysähtyy ja pysyy.
Pitäis päästä treenaamaan porukassa paikkamakuuta, siitä on nimittäin jo liian pitkä aika. Tätä siis erityisesti lähitulevaisuudessa!
Lopuksi kapulaa. Ei enää karkaa kapulalle, palkkaus siis ennen heittoa ja heiton aikana on auttanut. Lähtee innokkaasti, tuo pääosin nätisti, vaikka tänään ekalla kerralla ote oli huono, ja melkein tipautti, kun "härkin", enkä ottanutkaan kapulaa heti. Toisella kerralla korjasi.
Eilisen kotona sohelluksen jälkeen ihan hyvä mieli :)

Uma pääsikin tänään tekemään perusasentoa ja kontaktia ja luoksetuloa, kun muu porukka piti ensi viikonloppua varten näyttelytreeniä. Hyvin kestää häiriötä. Aluksi oltiin kauempana, tehtiin ihan perusasentoa (kontaktia ei tarvitse haeskella) ;) ja luoksetulokin. Hienosti teki, ei kiinnostanut muut koirat ollenkaan, vain minä ja NAKIT! Liikkeelle lähtöä seuraamisessa pitää vielä miettiä, miten teen, ettei koira ehdi hypätä tai alkaa yhtään edistää. Mentiin sitten lähemmäs muita, ei haitannut, vaikka toisia koiria juoksutettiin vieressä. Katseli muita, mutta kun kutsuin, tuli heti viereen. Kesti myös sen, että oli vieressä (ei siis käskyllä vielä onneksi sivulla) ja vahingossa tulikin toinen koira tutustumaan kesken kaiken. Uma vaan tuijotti, että: "tässä minä nyt oon, anna sitä nakkia. Ei mua tuo toinen nyt kiinnosta" Oikein onnistunut ja tarpeellinen harjoitus Umalle. Sillä kyllä ei kiinnostusta ole muualle ainakaan vielä, jos vaan mulla on herkkuja taskussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti