sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Treeniä ja mätsäriä

Demi:
Tokossa ollaan tällä viikolla treenattu seisomista, että kestäisi sen minun taakse palaamisen. Vähän herkästi meinaa kääntyä taaksepäin katsomaan, jolloin etutassut saattaa liikahtaa. Uusi perusasento on opittu aika hyvin käskyllä "seuraa". Tosi harvoin lähtee kiertämään enää selän takaa. Hyppy ihan ok, on tarvinnut toisen käskyn "istu", kun oon sanonu sen kun koira hyppää. Liiaksi ehkä muistissa vielä alokkaan seisomaan jäänti, niin vasta toisella käskyllä istuu. Nätisti palaa kuitenkin perusasentoon uudella tekniikalla. Kapulan jouduin ostamaan eilen uuden, kun Demi oli päässyt treenikassille ja vähän "duunannut" sitä. Uusi kapula on vähän isompi ja painavampi (ent. n. 300g ja uusi 425g) ja alkuun ei meinannut ottaa sitä suuhun. Treenasin erikseen (vähän leikittämällä, että innostuu ja lähtee perään ja viitsii kantaa) pitoa ja noutoa. Ihan ok alkoi sujumaan, toiv. nyt sitten tuo sen ihan hyvin muulloinkin treenatessa. Luoksetulossa oon tehny ihan tavallista, suoraa luoksetuloa ettei ala ennakoimaan (taas). Pitää taas väliin tehdä sitten niitä pysäytyksiä. Kaukot meinaa olla semmonen murheenkryyni että... Heti kun lisään vähänkin matkaa, ei joko nouse ollenkaan istumaan tai sitten etenee, kun pomppaa maasta niin innokkaasti istumaan. Äsken treenasin niin, että laitoin keittiöjakkaran kyljelleen koiran eteen, ettei tule lähemmäs minua, ja palkkasin heittämällä koiran taakse palkan. Sitten toimi, mutta olinkin alle 2m päässä koirasta Se nimittäin kääntyy vinoon, jos palkka on takana koko ajan. Jos taas palkka on maassa koiran edessä, väistää sitä ja kääntyy taas vinoon =/

Uma:
Agilityssä tehtiin viime pe 9 esteen rata. Koira jätettiin kahden esteen taakse (muuri ja hyppy, suorassa linjassa) ja ohjattiin siitä mutkalla olevaan putkeen. Persjättö ja ohjaus hypyille (3), jotka oli suurinpiirtein puoliympyrän muodossa. Siitä takaisin putkeen ja hyppy ja muuri taas. Persjättö onnistui, mutta siinä puoliympyrän muotoisessa estehärdellissä piti olla ite tarkkana ohjauksessa, ei kärsi vielä ohjata "noin suurinpiirtein". Olen ottanut onkeeni Tiian edellisistä treeneistä, että oikeesti ohjaan koiran putkeenkin, ettei ala keksiä että voi mennä vaikka väärään päähän tms. Ja parasta kaikessa! Aloitetaan Uman kanssa ACE:lla Training-valmennusryhmässä 14.3.!!! Huippua!!!

Eilen oltiin Uman kanssa pentumätsärissä Kuopiossa Hukka-hallilla. Tavoitteet oli, että jos se edes suurinpiirtein juoksisi ja pysyisi seisomassa :D Ei nimittäin olla semmosia harjoteltu. Pentuja alle 7kk ryhmässä oli 36. Uman kanssa on helppo olla tuommosissakin ympäristöissä, missä on paljon koiria lähellä, ei välitä niistä juurikaan, ellei joku satu olemaan nuuskimisetäisyydellä. Olen kuitenkin kieltänyt menemästä liian lähelle, jos sattuu ettei toinen koira tykkää tutustua, mutta mikäli toinen koira lähestyy, annoin haistolla (silläkin uhalla, että saadaan kennelyskä). Juoksi nätisti (tosin palautetta sain siitä, että koira juoksee kontaktissa, jota ei oikein näyttelyissä tarvitsisi tehdä, että liike ja linjat ja muut näkyy kunnolla). Päästiin punaisiin ja lähdettiin kehästä viidentenä, eikä päästy palkintosijoille. Se ei kyllä haitannut ollenkaan, molemmat oltiin oppimassa, kun tuo näyttelytouhu kun on minullekkin ihan vierasta, enkä oikein tiedä miten koiraa esitetään. Ei välittänyt kehässä muista koirista ja seisoikin ihan hienosti, lopussa vaan alkoi väsyminen näkymään, ja olisi halunnut istua välissä. Sain kuitenkin uudestaan seisomaan.

Kuvat: Tuire Finska-Koponen

Uma ja Knu-veli

Uma ja Knu-veli taas :)

Uma, vähän alle 7kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti