sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Uman agilityä ja Demin tokoilua

Uma:
No perjantaina se päivä koittikin viimein, kun treenit ei menneetkään niin hyvin kuin on tämä koko alku sujunut. Koira oli tosi kierroksilla! Se hyvä puoli siinä on, että malttaa lähdössä odottaa tosi hyvin eikä varasta, mut kun sanon käskyn niin sittenpä sitä mentiinkin. Alussa oli vähän vaikeempi estekulma ja valssi, eikä oikein malttanut kuunnella ja opetella, niin jatkuvasti tuli minun väärälle puolelle. No, oli sitä ohjaajassakin vikaa, jäin vähän koiran tielle. Mut kyllä se siitä kun vähän topakammin käskytin, että koira oli kuulolla ja pilkottiin tosi pieniin osii, niin osasi.

Demi:
Paikkamakuuta piilossa ei oo päästy nyt harjottelemaan, kun yksin kotona ei onnistu, kun jonkun pitäis olla kattomassa, mitä se siellä yksin tekee. Tänään laitoin sen maahan siksi aikaa kun toiselle koiralle pidettiin makkararinkiä. Kerran nousi, mutta kun kävin laittamassa takas maahan ja painavampi käsky, niin pysyi. Piilossa tosin en ollut, mutta aikaa tuli treenattua.
Ollaan treenattu omalla porukalla ja myös kotona, ja hermo on meinannut mennä. Tällä viikolla on ollu semmosia päiviä, jolloin tuntuu, ettei koira osaa yhtään mitään. Tänään ei ollut poikkeus (no vähän huijaan) =P Käytiin treenaamassa Hukka-hallilla, jossa sain tosi hyviä vinkkejä Marilta ja Mariannelta!
Kaukoissa ei lisätä matkaa ennen kuin koira osaa satavarmasti oikeella tekniikalla. Piste. Sitä siis vaan, tuhatsataviiskytkertaa vaikka. No, kyllä se sielläkin alkoi sujumaan, on vaan tosi tärkeetä että joku katsoo ettei koira varmasti liiku. Niin, ja oon luullu, että kaukoissa koira jätetään istumaan, mut sehän jätetäänkin maahan. Hupsista... Tämän siitä saa kun lukee niitä sääntövihkoja ja soheltaa yksin.
Sain muuten palautetta tuosta minun palkkaamisesta... Jos sanon seuraa (mikä tietty aika uus käsky joka tarkoittaa nyt sivulle tuloa pyörähtäen, ei selän takaa kiertäen) ja koira jää huonosti. Olen sanonut seuraa uudelleen, ja kun koira korjaa, niin palkannut siitä. Mutta mulleppa sanottiin, ettei sitä palkata, jos soheltaa ensin väärin. Kehu joo, mut ei esim. herkkuja. Vapautus, ja koiralle uusi mahdollisuus yrittää onnistua heti alusta asti oikein. Ja sit kunnon bileet.
Seisomisessa edelleen havaittavissa pientä liikahtamista kun palaan koiran taakse. Meinasin ottaa sitä ruokakupin kanssa niin, että ruokakuppi on koiran nenän edessä niin palkka tulee muualta kuin minulta.
Noudossa hyvin on ottanut uuden kapulan käyttöön. Tänään tiputti kerran tuodessa, kun kentän laidalla alkoi haukkuminen, niin ois halunnu mukaan siihen hommaan. Uusiksi pari kertaa, niin hienosti lähtee ja hyvin palauttaa. Oon pitäny kättä varovasti koiran päällä (en aina pannasta kiinni) ettei varastaisi. Huomasin nimittäin, kun palkkasin välillä paljon perusasennossa ettei varastaisi niin ei meinannu millään lähtee kapulalle.
Ja hyppy... No, hyvin lähtee hypylle ja nätisti palaa uudella käskyllä sivulle sieltä, mutta istumiseen vaaditaan kaksi käskyä, joka kerta! Ärr.... Nyt harjotellaan siinä a) että hyppää tarpeeksi kauas, jotta ois helpompi hypätä takaisin, esim. palloleikin avulla, samalla tulee edestakaista hyppyä harjoteltua ja b) istumista, oli tilanne mikä tahansa. Se nimittäin kuvittelee olevansa taas minua fiksumpi "no kun aina ennenkin on pitäny täällä esteen takana seisoa..."
Mut positiivista; liikkeestä maahanmenossa ja seuraamisessa menee hyvin! :)

Jos ei jotain ihme valaistumista tuo koira koe, niin ei ihan hirmu hätäisiä olla kokeeseen menon kanssa, ehkä ehtii kevät vaihtua kesäksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti