lauantai 11. helmikuuta 2012

Oikeesti, ollaan me treenattu... ;)

Uman + agility:
Aloitettiin basics-kurssi ACE:lla 3.2., joten pari kertaa sitä nyt takana. Ollaan harjoiteltu semmoista neljää-viittä estettä. Uma hakee hienosti putkia (vähän turhankin innokkaasti), ja kun huomasin, että meneehän se sinne joka tapauksessa, eikä mun tartte kunnolla ohjata sitä sinne... Niin se tekeekin niitä sitten ihan millon vaan, kun en oo kerta aiemminkaan ohjannu. Tämä siis selvisi eilen, kun Vitikaisen Tiia piti meille treenit, ja pitkän kokemuksensa ja tarkkojen silmiensä avulla tämmösen hoksasi. En ois ite tajunnu, ennen kun on ihan liian myöhäistä... :(
Viime viikolla tehtiin semmosta, että koira jätettiin istumaan parin esteen päähän, kutsuttiin se, sitten valssilla putkeen, jonka jälkeen toinenkin putki, ja vielä loppuun este. Sille viimeselle (kuudennelle) esteelle en saanut Umaa muistaakseni kertaakaan, kun siihen oli aika hankala kulma, ja Uma meni esteen väärälle puolelle.
Eilen tehtiin kaksi "rataa". Ekalla hyppy, putki, koira takaakiertoon ja niisto esteellä ja vielä yksi hyppy. Hienosti Umppis sen niiston hoksasi. Muutaman kerran piti harjoitella sitä erikseen, mutta hoksasi sen hyvin, ja tulee todella siivekettä nuollen, tekee tiukan käännöksen! <3 Minä teen turhia paikallaan teputusaskelia niistossa, ja Tiia kun nyt piti aika tekniikkapainotteisen treenin, niin siihen vähän puuttuikin. Piti kuivaharjotella sitä yksin, ennen kuin hoksasin, miten se menee oikein, mut katotaan, mitä tapahtuu kun pitää tehdä sama koiran kanssa.
Toisella radalla harjoiteltiin valssia. Mutkaputki, jossa putken päät ovat vierekkäin, osoittautui yllättävän hankalaksi. Tässä se mun aiempi ohjaamattomuus (ja koiran luulo että saa valita minkä putken pään vaan...) näkyi. Vaikka ohjasin kaikkien taiteensääntöjen mukaan, niin monesti meni alkuun väärään putken päähän. Koira oli suoraan oikeaa putken suuta kohti, ohjaus oli niin selkeää kuin vain voi, mut silti... No, kun palkkaa ei kuulunut, taisi alkaa hoksata, että ei se näin mene. Siis putkeen, valssi hypylle ja takaisin putkeen, valssi toiselle hypylle ja taas putkeen. Rallattiin siis edestakaisin kahden esteen ja putken välillä. Ihan kivaa oli, ja kuten tiesinkin jo aiemmin, mun valssit valuu ihan suotta niin lähelle estettä... Kun jään ite esteen oikealle puolelle valssaamaan, niin silloin enemmän kuin vasemmalla puolella tehdessä, don´t know why. Ehkä mä vaan en luota siihen, että koira sen esteen suorittaa?

Uma + "toko"
Ollaan päästy treenaamaan nyt pari kertaa lämpimässä hallissa, ai ihanaa! Viereisessä huoneessa korjaavat koneita, mutta Umaa se ei häiritse tippaakaan, kuten ei toinen koirakaan. Treenikaveri teki nimittäin paikkamakuutreeniä omalleen, niin minä tein Uman kanssa sillä aikaa ihan perusasentoja ja maahanmenoja. Uma teki yksin treenatessaan myös paikkamakuuta niin että viskelin makkaranpaloja pitkin lattiaa, ja sen piti pysyä paikallaan, kunnes vapautin sen. Hyvin sujui. Seuraamista saan tehtyä jo useammalla askeleella. Koiralle on paljon selkeämpää, kun on vain yksi käsky sivulle tulossa ja seuraamisessa. Tai ainakin siltä tuntuu, mun ei nimittäin tartte imuttaa sitä nakilla tai mitään, kun se on sen paikan kerran hoksannut. (vertaan nyt siis siihen, miten Demin kanssa opeteltiin ja se oppi).

Demi + toko
Noh, kylläpä taas huomattiin, mitä tekee, kun treenaa ihan jotain muuta kun niitä samoja aina samalla tyylillä. Tehtiin seuraamisia niin, että lähdinkin taaksepäin "karkuun" ja koiran piti ottaa mut kiinni. Ihan eri ilmeellä ja innolla teki, kun oli erilaista. Kaukot vähän aiheuttaa harmaita hiuksia, kun nyt kun se nousee taas istumaan, niin se pompsahtaa vähän eteenpäin. No, hihna kaulaan ja lattialle vaan ettei kukaan siitä edes pidä kiinni. Kylläpä auttoi, ei tartte iso pakote olla, niin ei pompi :D Jääviä pallon kanssa, vauhdikkaasti. Lopuksi esine-etsintää hallissa, kun halusin jotain aivan tavallisista poikkeavaa. Muut toi hyvin, mut hyllyllä ollutta hanskaa ei meinannut millään tuoda, vaikka sen hoksasikin. Treenikaveri sitten sanoi, että kyllä huomaan, että koiraa on kielletty ottamaan pöydiltä tavaroita... ;) Jotain muutakin ollaan treenattu, mut en nyt muista mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti