tiistai 18. joulukuuta 2012

Oho-onpas aikaa vierähtänyt!

Niin sitä vaan on niin laiska ettei jaksa kirjoitella...

No, Uma treenaa agia edelleen pari-kolmekin kertaa joskus viikossa. Nyt tosin ollut viime torstaista asti huililla, kun anturaan tuli haava ulkoillessa.

Keppikursseja on toinen acella menossa, tällä toisella kertaa ollaan harjoteltu sitä, että koira kestää minun juosta ohi, vaihtaa puolta yms. ja tekee silti kepit loppuun asti. Viimeksi (kohta pari viikkoa sitten) tehtiin myös niin, että lähetän koiran kepeille mut targetti ei ookkaan enää keppien päässä vaan siirrettiin sitä sieltä koko ajan minua kohti, jolloin palkkakuppi on minun edessä ja koira käy pujottelemassa ja palaa takas.

Kontakteissa ollaan vaiheessa... Aalla menee jo ihan ok, vielä tosin on koiralla vähän omassa kehonhallinnassa vissiin ongelmia, ei meinaa saada jarrutettua vaikka tietää ja yrittää. Puomilla onnistuu. Keinu tosi vaiheessa, koska ei pelkää rymähdystä ollenkaan, ei myöskään varo. Pakko on ollu pitää sitä kiinni ettei juokse tuhatta ja sataa ja satuta itteensä.

Muoks. Uman kanssa oltiin muuten Patricia Hirnin hyppytekniikkakurssilla 10.11. Acella.

Demin kanssa ollaan käyty viime päivityksen jälkeen kaksissa tokokokeissa, ja on mennyt tosi paljon paremmin, kun olen hillinnyt jännitystäni, niin koirakin kykenee toimimaan. Se on ollut huippujuttu huomata!

Itsenäisyyspäivän koe 6.12. Varkaudessa, tuomarina Pauli Härkönen.

Paikkamakuu 9
Seuraaminen taluttimetta 9,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (meni maahan, outoo!)
Nouto 8
Kaukot 7 (sivulta maahanmenoon kaksi käskyä, samoin ekaan istumiseen)
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 8,5
Yht. 154,5p eli AVO2

Tuon kisan fiiliksestä rohkaistuneena laitoin samana iltana sähköpostia Pieksämäelle, että vieläkö mahtuu. Ja mahtuhan sinne. Siis viime sunnuntaina ajelin sinne.

16.12. Pieksämäki, tuomarina Markku Mäntynen


Paikkamakuu 9
Seuraaminen taluttimetta 9,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 (meni heti maahan mutta nousi istumaan kun menin selän taakse)
Luoksetulo 6 (kaksi käskyä pysäytykseen)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
Nouto 9
Kaukot 10 (JEEEEEEEEEEEEE!!!!)
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

Yht. 176p, eka  AVO1 :)

Ai niin, ja kävihän Demi luonnetestissäkin 3.11. Maaningalla, tuomareina Jorma Kerkkä ja Leena Berg. Testi oli tosi valaiseva, ja se auttoi minua ymmärtämään koiraa paljon, myös mitä sen mielessä voi kisatilanteissa liikkua, kun minä jännitän. Siitä on siis johtunut tämä minun uusi asennemuutos kokeissa (siellä on kivaa!) etten vaikeuta tilannetta koiralle. Demi paineistui testistä paljon, läähättely alkoi jo aika alkuvaiheessa, mut kuitenkin kun ennen takas autoon menoa käytin vielä pikku kävelyllä, niin palautui ok. Illalla leikki jo kovasti!

Toimintakyky -1, pieni. Kelkka oli HANKALA, haalaria säikähti paljon, tynnyriä myös mutta ei niin paljon, pimeässä huoneessa tuli etsimään kun tuomari sanoi, että pitäis mamma löytää :D ei siis alkuun ollu kiinnostunu lähtemään ovelta, mut kun tuomari oli tuon sanonu, niin tulikin suoraan mun luo ilman eri apuja.

Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua.

Puolustushalu +1 pieni. Mamman jaloista uskalsi huudella vähän, mut ominpäin ei.

Taisteluhalu +2 kohtuullinen. Leikissä alku oli vähä kankeaa, mut kun innostu niin kesti jopa läppästä harjottelijan käteensä eikä irrottanu!

Hermorakenne -1 vähän hermostunut

Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas. Minä oon tulkinnu koiraani väärin, oon aatellu sen vilkkaudeksi enkä hermoista johtuvaksi hermostuneisuudeksi.

Kovuus +1 hieman pehmeä.

Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin.

Laukauspelottomuus - laukausaltis. Tämä olikin tiedossa.

Video ei ole kovin kaunista katseltavaa, mutta tässäpä se ois:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti