perjantai 6. tammikuuta 2012

Agilityä

Umalla oli tänään neljäs kerta agilityssä pentukurssilla. Teimme 5 esteen rataa. Nyt onkin jo päästy harjoittelemaan erilaisia putkia, hyppyjä hiukan eri kulmissa, pituutta ja rengasta. Hurjaa vauhtia se kyllä kulkee, mutta on kuulolla myös, kun tänäänkin putkesta tullessa seuraavat esteet oli hankalassa kulmassa siihen nähden, että Uman vauhdilla putkesta tultiin aika pitkälle... "Tässä-tässä"-käskytyksellä sain kuitenkin korjattua sen oikeaan linjaan. Uma todellakin tietää, missä se target on, ja mahdollisuuksien mukaan vetäisi sinne suoraan, mutta hyvin näkee, että sillä aivot raksuttaa, miksi palkkaa ei tullutkaan.
Olen nyt yrittänyt opettaa sitä siihen, että takki päällä radan reunalla makoillaan ja rauhoitutaan (ellei sitten käydä ulkona pissityksellä), ja kun takki otetaan pois, niin se tarkoittaa, että mennään radalle. Hirmu hinku ois nimittäin koko ajan, mutta pakko saada se rauhottumaan tauoilla, että omalla vuorolla jaksaa keskittyä. Enkä minä muutenkaan jaksa kuunnella sitä huutoa koko tuntia =P Kaksi kertaa olisi vielä babe-kurssia, sitten yksi väliviikko, ja alkaakin basics-kurssi, sekin ACE:lla.
Kotona voisi harjoitella jo pienimuotoisesti vaikka takakiertoa tuolin tai sankon tms. avulla, ja vaikka pikkusen kontaktialuettakin jossain vaiheessa (jos silityslauta olisi vaikka riittävän tukeva).

Demin kanssa pitäisi varmaan tokoilla vähän enemmän, viikon päästä kun on jo koe...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti