perjantai 20. tammikuuta 2012

Uma agilityssä ja Demin tokoilua

Tänään käytiin Uman kanssa viimeisellä babe-kurssilla. Ensi viikolla onkin väliviikko, jonka jälkeen alkaa basics-kurssi. Ollaan harjoiteltu esteitä, putkia, muuria, rengasta, pöytää ja pituutta. Pussi jäi kokeilematta, ja kontaktit ja kepithän tuolla Ace:lla opetetaan erikseen.  Tänään päästiin tekemään kuuden esteen rataa. Hyppy, putki melkein niinkuin kuolleessa kulmassa (Umalla ei ongelma, hakee putket tosi hyvin) ja samat uudellen, ja putkelta vinossa oleva hyppy ja toiseen putkeen. Vinossa ja hankalassa kulmassa olevat hypyt meinaa olla Umalle hankalia, varsinkin jos on mahdollisuus mennä putkeen... Hakee siis ihan tosi mielellään putkia, toisinaan ohittaen esteen. Mut tarkkuutta vaan, ja mun pitää olla riittävän nopeesti osottamassa, että se hyppy pitää oikeesti hypätä eikä juosta ohi =D Ens kerralla on ihan oikeesti laitettava lenkkarit jalkaan, palelti varpaita tai ei, nimittäin kauaa en talvikengät jalassa perässä pysy. Uma on kyllä hallilla helppo koira. on tosi innoissaan menossa halliin, kun tietää jo, mitä siellä tehdään. Ei kuitenkaan ota häiriötä toisista koirista edelleenkään, vaan keskittyy tekemiseen, kun on irti. Oon kyllä vältellytkin sitä, että pääsee hallin sisällä kaveeraamaan, siellä haluan koiran keskittyvän vain minuun ja tekmiseen.

Demin kanssa toikoiltiin maanantaina Karttulassa ja keskiviikkona omassa pihassa. Kaukoissa maanantaina palkkasin KERRAN vahingossa semmosella namin heitolla, että se meni just koiran eteen, ja koira pomppasi eteenpäin ottamaan kopin. No arvaahan se Demin kanssa, mitä se sen jälkeen tarjosi; maasta istuessa pompsahti eteenpäin. Lelun kanssa innostuu ehkä pikkusen liikaa, silloin myös pomppii. Paras siis rauhallinen palkka namilla, esim. kupissa vieressä, ettei käänny liikaa myöskään taaksepäin. Noudossa maanantaina HAISTELI (mitä ei yleensä ikinä tee) kapulaa tuodessa. hitaasti tuli nenä maata viistäen luokse. Piti ihan komentaa siitä ja ottaa uusiksi, sitten toi paremmin. Kotona ei ollut noudossa ongelmia. Oon nyt yrittäny välttää sivu-käskyä (takaa kiertäen) ja korvannu sitä seuraa-käskyllä, vähän kädellä ohjannu pyörähtämään oikealla tavalla. Silti se mielellään tarjoaisi sitä sivulle tuloa vanhalla tyylillä, eikä ihme, on sitä aika kauan jankutettukkin!

Ai niin, kotona keskiviikkona treenatessa laitoin Demin autoon odottamaan kun leikin Uman kanssa. Taistelutahtoa alkaa löytyä myös minun kanssa leikkiessä pikkuhiljaa! Tarttui leluun ihan vauhdista, koko suulla ja veti vastaan. Lelun tuominen ei vaan vielä onnistu. Jos kaivelen taskua että palkkaisin tuomisesta, tipahtaa lelu siihen paikkaan. On siis ehkä ahneempi, kuin mitä lelu kiinnostaa? Mut se, että se jaksoi ylipäätään leikkiä pitkään ja tosissaan, oli tosi hyvä juttu! Jesh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti