maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hyvällä mielellä tokoilua

Tänään treenattiin taas tutulla pikku porukalla. Tehtiin hyppy ja jäävät ja seuraamiset ulkona, mut sitten oli mentävä sisälle treenaamaan, tuuli tosi kovasti ja oli aika liukas pihakin.

Hyppy: lähti hypylle, mut esteen takana haisteli maata. Komensin "EI" ja hyppäs takaisin minun viereen. Uudelleen, jolloin nätisti, jopa istuminen esteen takana, ja paluu sivulle. Vielä pidän pienen viiveen, että ootan että koira on ehtiny esteen taakse kunnolla ja kuulolle ennenkuin käsken istua. Pitäis vaan saada este korjattua, kun nyt sen saa vain 30cm korkeaksi. Koira joutuis hyppäämään kauemmas, jos ois korkeempi.

Seuraaminen: normiseuraamista, ihan hyvää. Tehtiin sitte niin että hetsasin patukalla, treenikaveri otti patukan ja kutsui Demiä, heitteli patukkaa yms. häiriköintiä. Alkuun kontakti tippu KOKO AJAN ja meinas karata viereltä, mut loppujen lopuksi sain sen tajuumaan, ettei siitä oo mihinkään lähteminen, ellei seuraa kunnolla ja multa tule lupaa. Ja tulihan se ;)

Seisominen: pysähtyy hyvin, mut taakse palatessa kun käännyn, niin kääntää etupäätä minua kohti. Muutama toisto että onnistui. Pitää varmaankin jättää palkka muualle, ettei tuu kädestä, kun treenaan jääviä.

Maahanmeno: ok, ei mitään sanomista siinä.

Nouto: pidin varalta pannasta kiinni, ettei karkaa. Pitää päästä tosta tavasta ite pois, ja luottaa, ettei se varasta. Ekalla lähti hyvin, mutta palauttaessa oli maassa joku ihana haju, ja jäi haistamaan ja tiputti kapulan. Ennenkuulumatonta!! Komennus siitä ja uudelleen. Onnistui :)

Luoksetulo: ennakoi pysäytystä, ei lähde laukalle ollenkaan (okei, matka oli lyhyt kun oltiin hallissa, mut silti). Pysäytyksessä käsimerkki on vielä iso, ja taisin vahingossa hökästä sanoakin sen... Valuu vähän. Mut otettiin sitte kuitenkin luoksetuloa ilman pysäytystä, ettei ala ennakoimaan liikoja.

Paikkamakuu: ja tästä mulle tuli tosi hyvä mieli <3 Eka kertaa toisen koiran läsnäollessa (ihan muutamia kertoja ollaan treenattu muutenkaan). Lyhyempi aika, mut olin koko ajan piilossa hiljaa. 2min, ja toista koiraa käytiin vieressä palkkaamassa välillä, sekä "liikkuri" piti häiriöksi haukahdusääniä. Oli kuulemma tosi levollinen siinä, JEEEEEEE!!!!!

Kaukoja unohettiin treenata täysin.... No, ens kerralla sitten ;)

Uman kanssa sivulle tuloja ja pikku pätkiä seuraamista. Nätisti se tekee, mut ei mulla oo sille mitään tokotavotteita. Leikkimistä. Kun lelu liikkuu, tarraa kiinni ja vetää vastaan, mut kun voittaa, ei lelu enää kiinnosta. Hallintaa pihalla, että pysyy istuillaan vaikka treenikaveri ajoi pihaan autolla ja olin ite kauempana.

Perjantaina sitten Taru Torpströmin koulutukseen M&M-areenalle, eli Hukka-Hallille, töiden jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti