torstai 29. maaliskuuta 2012

Uma agiliitää ja Demi tokoilee

Demi

Viime sunnuntaina tokoiltiin Karttulassa treenikaverin hallilla. Nouto onnistui hyvin, palkkasin sivulle kun ei varastanut. Seuraamista, seisomista (vahvistuksena lisäkäsky taakse palatessa), paikkamakuu (kesti toisen koiran tehdessä 2min paikkamakuun, ja sitä palkattiin välillä. 2,5min jälkeen Demillä loppui kuitenkin usko siihen, että minä oon vielä hallissa ja nousi seisomaan. Palasin näkyville, käskin maahan, kävin piilossa ja palasin vierelle kohta) Hyppy ok.

Maanantaina treenattiin kotona olkkarissa. Seuraamisen käännöksiä, seisomista (kiersin koiran ympäri, sohvapöytää yms.), maahanmenoa, paikkamakuun 3min niin että menin toiseen huoneeseen (jossa rapsuttelin ja hoidin Umaa, ja Demi kuuli sen) sekä kaukot n.1,5m päästä. Se matka onnistuu oikealla tekniikalla, mutta parikymmentä senttiä lisää, niin ei onnistukaan etenemättä.

Tiistaina treenit Tervossa liikuntahallin takana olevalla parkkipaikalla. Pitkä pätkä seuraamista treenikaverin käskytyksellä. Seisomista niin, että lisäkäsky taakse palatessa, mutta myöhemmin myös ilman lisäkäskyä. Onnistui hyvin. Katsoi kun menen selän taakse, muttei liikuta tassuja. Noutoa, minä heitin ihan surkean heiton, joka nousi korkealle ylöspäin (jos oltaisiin oltu hallissa, niin olisi pamahtanut kattoon....) Pitää ehkä harjoitella heittämistä. Ei varastanut, mutta alkuun muutama hämyheitto, ja kehu, kun ei varastanut. Hyppy 50cm meni kerrasta hyvin. Saatiin esteeseen uudet "paneelit", jotka on kauniin vihreät ja muovia, mutta Demi ei sitä onneksi vierasta. Kaukot onnistui ihan lähellä (n.1m) mutta heti kun lisäsin matkaa, niin eteni. Aina kun eteni, palasin sivulle, ja liike alusta. Paikkamakuu 3min, ei toista koiraa, koska vieras paikka, menin auton taakse piiloon. Koira saattoi nähdä minut auton alta, mutta pysyipähän ainakin hyvin vieraassakin paikassa.

Tänään meinasin vielä treenata olohuoneessa kaukoja (ylläri!!). Sain eilen Uman agitreeneissä vinkin, että palkkaa taakse välillä ja että palaan välillä koiran sivulle palkkaamaan, ettei sitten ennakoi, kun liike on ohi ja nouse vastaan.

Uma

Trainingissa nyt "klinikkapuoli" jossa keskitytään enemmän tekniikkaan, ja toisella puolella tehdään rataa. Viikko sitten klinikalla harjoiteltiin välistävetoja. Ohjaajalle hankalia ;) Radalla uutena ohjauskuviona tuli päällejuoksu, jonka teki ilman erillistä harjoittelua! Käytiin treenaamassa samaa myös lauantaina.

http://www.youtube.com/watch?v=py9n7RNKSDs 

Eilisessä trainingissä radalla uusina ohjauskuvioina tuli jaakotus, takanaleikkaus ja layerointi (vaimikäseoli) Takanaleikkausta piti vahvistaa, mutta jaakotusta ei tarvinnu erillisenä reenata. Klinikkapuolella oli eräs hankala estekulma, jonka takana aita. Uma oli ihan varma, ettei siitä mahdu. Palkka oikealle linjalle, niin kyllä se sinne sitten meni :) Lopussa oli tosin koira niin väsy, kun ehdittiin treenaamaan paljon koska koiria oli niin vähän, ja tuli uutta oppia paljon, että lopussa ei irronnutkaan enää putkeen. Irtoo muuten tosi hyvin, niin en oo siitä huolissani.

Huomenna tuuraamaan toista kertaa kaveria basics-kurssille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti